Eurovisionweek is upon us

Älskad, hatad, rosad, kritiserad och fylld av pompa och ståt går nu 2013 års Eurovision Song Contest av stapeln här i Sverige, efter Loreens fantastiska seger i Baku förra året.

Årets tävlingar har, i likhet med tidigare år, föregåtts av en mängd spekulationer om vem som kan tänkas vinna, är det kanske dags för Ukraina att ta hem sin andra seger mån tro. Men vi har också nåtts av beskeden om att flera länder väljer att avstå årets tävlingar på grund av den ekonomiska krisen.

I december meddelande Cypern och Grekland att de troligen inte skulle ställa upp i tävlingen men på tisdag respektive torsdag kommer vi att kunna se dem i Malmö i alla fall. Bosnien, Polen, Portugal och Slovakien avstår däremot, för att de helt enkelt inte anser sig ha råd. Att vinna har kommit att bli en dyr affär. I Finland landade kalaset på 150 miljoner kronor och i Moskva nästan det dubbla, men i år har taket sats till 125 miljoner kronor. Vi får väl se vart det landar. Den nästan 60 år långa traditionen kan komma att få ett abrupt slut om kostnaderna fortsätter att stiga på det sätt de gjort de senaste åren.

I morgon är det så dags för den första semifinalen, där vi bland annat finner ett helt gäng av östeuropeiska bidrag, Estland, Litauen, Ryssland, Ukraina och Vitryssland för att nämna några. Men jag vill bjuda er på ett annat bidrag, som är från förra året, och som med all tydlighet satte fokus på prislappen för gemenskapen. I give u – Rambo Amadeus:

(Om du sitter i  ett kontorslandskap eller i närheten av andra, sätt på dig hörlurar för den här låten är inte en typisk schlager med ljuva stämmor och skönt gung) 

Posted in EU, Nyheter and tagged , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post. Leave a trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: