Fabric Of Minds?

 

Likt de tyger som vävs ihop till vackra mattor, bildar varje projekt en unik väv av minnen och intellekt. Mönstervariationerna är obegränsade och endast fantasin sätter gränserna. Ju tätare väven är, desto starkare blir projekt. Väven är också det som ger ert projekt dess själ. Det som ger er idé liv.

Fabric Of Minds drivs av mig, Therese Mithander.

Genom spännande inlägg om internationell samverkan, trend- och omvärldsanalyser samt uppdateringar om aktuella händelser för oss EU-nördar, vill jag inspirera er till att skapa spännande projekt och att göra era idéer mer levande. 

Min historia

Att resa från Värmland till Göteborg tar tre timmar med tåg. Ett lagom avstånd. I Göteborg samlade jag poäng inom statsvetenskap, internationella relationer, genusvetenskap och jag samlade så väl att det blev en master. Men det som jag fascinerades av allra mest och som fångade min uppmärksamhet redan tidigt under utbildningen var östeuropeisk politik och europeisk samverkan. Jag menar, vem blir inte helt trollbunden av en vardag där regeringar kan komma och gå under en och samma vecka, en vardag där det är troligt att rockstjärnor väljs in i parlamenten samt av ett land med en f.d. premiärminister som byggde sin egen helikopter.

2002 var detta min vardag, i en korridor i närheten av Kruttornet i Riga. Ytterligare tre år senare hade jag återigen tagit mig lite längre hemifrån, än tre timmar med tåg. 2005 var Moskvas vackra tunnelbanestationer, den förödande trafiken och arbetet med kvinnligt företagande på FN:s ILO-kontor vardag. Eller nej, det blev aldrig vardag i Moskva. Det ligger inte i stadens image att vara vardaglig. Den är i ständig rörelse och bjuder alltid på någonting nytt för dess invånare, långt ifrån vardagen.

Väl hemkommen från Ryssland gick flyttlasset till Visby. De första åren fylldes med ett brett spektrum av regionala utvecklingsfrågor för att för fem år sedan bytas till projektutveckling i östersjöregionen vid Sidas Österjöenhet, numera Si:s enhet för östersjösamarbete. Där har jag fått förmånen att följa projekt från idéstadiet till de absolut sista veckorna på långa EU-projekt och har därmed också fått möjligheten att vara med när projekt lyckas och när det inte alls blir som projektägarna hade tänkt sig.

 

Mina poster och tweets är mina egna och inte min arbetsgivares.